Over de ontwerper

Ontwerpen is voor Peter Ghyczy een vorm van meditatie. Op zoek naar nieuwe oplossingen of om bestaande problemen te verbeteren, hij ontwerpt ieder product met functionaliteit in zijn achterhoofd.

Elk GHYCZY ontwerp is tijdloos en esthetisch. Materialen worden zorgvuldig geproduceerd. Vakmanschap uitgevoerd door een selecte groep ambachtslieden.

Dit resulteert in een reeks meubels met het hoogtepunt in vakmanschap en conventionele luxe. Het resultaat van een designer’s oplossing en ambachtelijk productieproces, niets binnen GHYCZY is overbodig. Voor Peter Ghyczy hoeven statements niet gemaakt worden door het uiterlijk, maar door het gevoel van het product.

Beïnvloed door zijn reizen, komt zijn inspiratie uit exotische culturen die Peter Ghyczy ïntrigeerd. Het gebruik van goud in het Oosten, de vergrijzing van de artefacten in Egypte en de nomadische levensstijl van de Afrikanen, het is allemaal verweven in de filosofie welk wij GHYCZY design noemen.

Elk ontwerp wordt geleverd met een levenslange garantie.

Ghyczy ontwerpen zijn herkenbaar, ze worden geïmiteerd maar nooit gerepliceerd. Het zijn verzamelobjecten gemaakt om ervaren te worden, de hele dag, elke dag. Zie onze Vintage Collectie op de website.

Peter Ghyczy

Peter Ghyczy wilde een voorbeeld zijn en maakte het zijn missie om massaproductie tegen te gaan. Hij wil meubels ontwerpen, maken, fabriceren en distribueren met een blijvende waarde voor de verfijnde consument.

Peter Ghyczy was de eerste ontwerper met een klemtechniek tussen glas en metal. Deze uitvinding werd al snel een van de meest geïmiteerde ideeën in de High End furniture.

GHYCZY team

PETER GHYCZY

Oprichter en Ontwerper

JEAN PIERRE CREMERS

Hoofd Productie

FELIX GHYCZY

Eigenaar en Directeur

KAYLEIGH MARTENS

PR Manager - Junior Brand Manager / kayleigh@ghyczy.nl

KEN VAESSEN

Bedrijfsleider

homeland

“Een mix van familiegeschiedenis en logistiek komen samen in een van de
meest idyllische locaties. “