craftmanship-ghyczy-logo-design-furniture-peterghyczy

VAKMANSCHAP

Glas, metaal en hout. GHYCZY producten zijn gemaakt van klassieke en kwalitatief hoogwaardige materialen. De brede keuze van de grondstoffen, van eiken tot kersen, roestvrij staal tot messing zorgen voor bijna oneindige combinatiemogelijkheden.

Het proces van oppervlakteafwerking wordt uitgevoerd door de beste vakmensen. Het vereist flexibiliteit en geduld om aan de speciale behoeften van onze klanten te kunnen voldoen. Uiteindelijk zorgt de kwaliteit van de constructie voor een bijna levenslange garantie. Een van de bijzonderste eigenschappen van GHYCZY is het gietproces. Dit proces, met vele ambachtelijke en handmatige stappen zorgt voor de mogelijkheid van complexe, maar optisch eenvoudige objecten. Dit gegeven gebruikte Peter Ghyczy vroeger vaak als een oplossing in het bevestigen van een frame met tafelblad, de “klem constructie”. Andere kenmerkende eigenschappen zijn onder andere de mogelijkheden in afwerking. De gedeeltelijk ruwe afwerking zorgt voor een interessante eigenheid van elk object en maakt het uniek.

Ambacht

“Hoewel het mij goed doet om te kunnen experimenteren met creatie, of zelfs wel het optimaliseren van een kleine schroef, ligt de waarheid ergens tussen de uitersten van een ontwerper te worden gezien als een charlatan, of gerespecteerd als een schepper.”

het T53 verhaal

Het maken van een GHYCZY product duurt enkele weken. Dit met behulp van lokaal geproduceerde materialen en liefdevol samengesteld door een ervaren team. De T53L, een klassieker in de designwereld, is een van de meest gevraagde modellen in het GHYCZY portfolio. Hieronder een korte beschrijving hoe een T53L gemaakt wordt.

De kleur

Het hout wordt geschuurd en gekleurd naar wens van de klant met behulp van een op water gebaseerde kleur. Vervolgens wordt de lak aangebracht. Een dag gaat voorbij om de lak te laten uitharden. Vervolgens wordt een tweede aangebracht. Een dag later kan het schuren beginnen. Na drie dagen wordt het gehele proces voltooid door een laatste laklaag die aangebracht wordt. Kay voert elke stap met uitsluitend milieuvriendelijke producten uit.

materiaal

“Ontwerpers houden zich bezig het gegeven materie zinvol te maken. De onbegrijpelijke uitgestrektheid van de zonnestelsels en sterrenstelsels boeit ons, net als de microkosmos van atomen. “